Foredrag
Her finder du en inspirationsliste over foredrag Lone tilbyder.
De kan alle bookes separat, men nogle kan også med fordel afholdes som indledning til efterfølgende individuel undervisning.
Har du andre ønsker til emner du synes kan være spændende, så tag kontakt for en dialog om vi kan udvikle netop det du ønsker at lægge fokus på.
​
Produkterne kan bookes både af enkeltpersoner og klubber. Der skal forudbetales og du som arrangør står for at udbyde foredraget, varetage det praktiske (herunder stiller skærm/projektor til rådighed), tilmelding osv.
Der er ikke umiddelbart noget max på antal deltagere til foredrag.
Fysioterapeutisk tilgang til ridning
Rytterkroppens funktioner og begrænsninger samt indflydelsen på ridningen
Foredrag incl. fysioterapeut Thomas Riis, som har stor indsigt omkring krop og ridning
Mit samarbejde med Thomas har for mig som både rytter instruktør, været en fantastisk øjenåbner ift. hvor stor indflydelse rytterens mere eller mindre velfungerende krop har på mange ridemæssige udfordringer.
Min erfaring er at mange ryttere i dag er meget opmærksomme på, om hesten har skævheder, og tilkalder en behandler ved mistanke om problemer. Jeg ser dog også mange gange, at rytteren ikke selv bliver tjekket – og derfor risikerer at ride hesten skæv igen, så den skal have kontinuerlig behandling.
Det vil være en fornøjelse at få lov til at indvie dig som rytter i, at der fx kan være en helt naturlig grund til, at den ene galop er meget sværere end den anden eller, at hesten altid hænger på den ene tøjle. Vi kommer bla. også omkring tips til at spotte om der helt åbenlyst er et problem hos rytteren og får relevant viden om fx bækkenets funktion og indvirkning ift. hesten.
Kom med, vær åben og nysgerrig - og find ud af, om der er en uventet årsag til og måske en løsning på en af dine ridemæssige udfordringer, uden du skal betale for 10 lektioner mere hos din underviser uden I rigtig kommer videre.
Lidt af hvert
Bedst når det gælder
Har du prøvet at være til stævne og oplevet at du fuldstændig stivnede inde på banen? At du havde problemer med at sove inden stævnet? At du synes dine nerver spillede dig et puds og du underpræsterede? Eller måske at du slet ikke kunne sætte dig op til, at gøre en indsats for at yde dit bedste til stævnet?
Hvad tænker du om udsagnet: Nerver – ja tak?
Foredraget kommer rundt omkring nervers indflydelse på ekvipagens præstation – og hvordan vi kan blive bedre i stand til at styre de fantastiske nerver
Hvilken type personlighed er du? Hvilken type er din hest?
Efter jeg en dag fik en sjov tanke; om din hest, din partner og din hund måske ligner hinanden – og hvad med din chef, så kørte min hjerne videre i tankerækken.
Er du med på et måske provokerende – men også tankevækkende foredrag, der kan give smil og panderynker – så følg med.
Hvilken personlighed har den hest du har i dag? Hvordan er din egen personlighed på de samme parametre? Hvordan fungerer i sammen? Hvad fungerer godt? Hvad fungerer knap så godt – og hvordan håndterer du det?
Jeg vil komme med eksempler på kombinationer af typer af heste og ryttere og give mit bud på typiske styrker og udfordringer i kombinationerne. Brug foredraget til refleksion over samarbejdet med din nuværende hest – eller måske som input ift. at vælge din næste partner – på to eller 4 ben.
Rideangst
Jeg er igennem min underviserkarriere stødt på en række ryttere, som kender til rideangst. Der kan være stor forskel på graden af den oplevede angst, men også forskel på om det er noget der er kommet snigende eller det kom pludseligt.
Jeg vil gerne dele mine erfaringer med hvordan jeg har grebet det an sammen med rytterne, herunder bla. afdækning af hvad der kan have udløst angsten og opbygning af nogle værktøjer der kan hjælpe til at flytte fokus, når angsten kommer galoperende.
Der kan evt. suppleresmed mulighed for en coaching session uden hest og en undervisningslektion incl. hest.
Hestens indlæring og en kobling til typiske ridemæssige udfordringer
Vi vil gerne kontinuerligt blive dygtigere – og vil også gerne dygtiggøre vores hest. I dette foredrag vil jeg bla. komme ind på vigtigheden af præcision og timing i vores anmodning til hesten – vores indvirkning.
Ofte stillede spørgsmål fra mig i undervisning er: Hvad lærte hesten lige nu? Hvad var hestens oplevelse?
Jeg vil også komme med eksempler på hvordan vi kan komme til at lære hesten noget helt andet end vi tror vi lærer den – og hvilke udfordringer det kan give.
Sidst men ikke mindst – en opfordring til at lytte til hvad vores hest prøver at kommunikere til os. Ofte er vores hest vores bedste læremester – hvis vi opdager hvad den prøver at fortælle os.
For sjov og alvor – arbejde fra jord med din hest
Trænger du nogle gange til at lave noget andet med din hest, end at ride på den? Vil du gerne finde alternative veje til at styrke din hest end ”bare” ved ridning? Her giver jeg nogle bud på en skøn blanding af forskellige øvelser, hvor du og din hest bliver udfordrede på andre måder end under ridning
(Mulighed for at tilkøbe undervisningstid hvor vi prøver nogle af øvelserne i praksis).
Forbered din unghest til tilridning
Optimér din investering hvis du sender din unghest i byen i tilridning, ved selv at lave et solidt forarbejde– eller gør det nemmere for dig selv, at forvandle din unge hest til ridehest.
Fra din unghest står på marken og til den er ridehest, skal den lære mange ting.
Her kan du få en brush up på hvordan hesten lærer, samt inspiration til en række konkrete øvelser i kan træne sammen. Øvelserne styrker forståelse og samarbejde mellem din hest og dig og har sammenhæng til det din hest skal lære, på vejen til at blive din nye ridehest.
(Mulighed for at tilkøbe undervisningstid incl. (ung-)hest hvor vi prøver nogle af øvelserne i praksis).
Islandshesterelateret
Se med dommerøjne
Har du nogensinde undret dig over, hvordan dommerne til et stævne er kommet frem til netop den karakter, som ekvipagerne får? Bag bedømmelserne ligger der offentligt tilgængelige guidelines, som sammenfatter hvad dommerne er uddannede til at lægge vægt på i bedømmelserne.
Gennem foredraget kigger vi på de forskellige kriterier for bedømmelser og får en snak om typiske gode/knap så gode kvaliteter i hver gangart, herunder også de forskellige opgavedele i tölt.
Afhængig af hvor lang tid det er aftalt foredraget skal tage, samt faciliteter på stedet, så kan vi måske nå at se på og bedømme enkelte ekvipager ud fra video, eller klubben kan finde frivillige ryttere, der vil vise gangarter/opgavedele, hvor alle dømmer med og der efterfølgende samles op og præstationen sættes ind på karakterskalaen ift. guidelines.
Øvelser og lydighed, herunder Alrid-programmer
Skal jeg nu også ride sidelæns eller rundt på en cirkel og hvad skal jeg bruge det til? Vil du blive klogere på hvad forskellige øvelser gør godt for og hvad du skal være opmærksom på ift. at udføre dem korrekt – så lyt med her.
Vi kigger bla. på de øvelser der er indeholdt i de forskellige Alrid-programmer, for optimering af dine karakterer for din præstation.
Stævneridning– diverse inputs før, under og efter
Efter de utallige timer jeg har tilbragt med at ride og dømme stævner igennem mange år, har jeg samlet en stor mængde tips ift. stævneridning. Der er inputs at tænke over fra inden du overhovedet melder dig til et stævne og til nogle dage efter din hest og dig igen er hjemme i vanlige omgivelser efter et forhåbentlig veloverstået stævne.